Villa Margherita, over ons huis, uitzichten, rust en privacy

Op een zonnige berghelling, ooit een wijngaard, ligt ‘Villa Margherita’. Na toegangshekken, aan het eind van een gemeentelijke zijweg, gaat de oprit geleidelijk omhoog naar ons grondstuk, dat ruim 3500m2 groot is. Eenmaal bij het huis worden we telkens weer gegrepen door de schitterende 180-graden vrije uitzichten over het meer en op het schilderachtige dorpje dat zo’n 100 meter lager ligt.
Naast en achter het huis blijft het grondstuk met roze rotsformaties, palmengroepen en wilde plantjes glooien, uiteindelijk overgaand in bos.
Behalve de oprit, geflankeerd door Oleanders, Vlinderstruiken en Olijfbomen, zijn er trappen van en naar het huis. Gewoonlijk nemen wij die als we naar het centrum van het dorp, het park of het Lido lopen.

Aan de overzijde van het meer ligt Collina d’Oro met plaatsen als Figino en Morcote. Zeer in het oog springend is de Monte San Salvatore, ook wel de huisberg van Lugano genoemd. Geheel de andere kant opkijkend, komt de baai van Ceresio in zicht, waaraan het gelijknamige dorpje ligt.

De ligging van ‘Casa Margherita’ is uniek en garandeert rust en absolute privacy. Het grondstuk is geheel afgezonderd, maar geenszins afgelegen. Het levendige meer ligt uitgestrekt voor ons. Het naburige land bestaat uit weiden met grazende geitjes.

image005
Achter het huis bloeien wilde cyclaampjes
plattegrond
Perceel met huis en garage, met toegangshekken (G+D), oprit (E) en trappen (C), op het onderstaande kaartje van het ITL-CH- Merengebied aangegeven met een rode stip met pijl
kaart
Meer van Lugano, ligging Brusimpiano (rode stip)